Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує: 19 червня – Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту

  Термін «сексуальне насилля, пов’язане з конфліктом», охоплює широкий спектр згаданої проблеми, включаючи зґвалтування, сексуальне рабство, примус до проституції, примусову вагітність, чи аборт, примусову стерилізацію, примусовий шлюб, а також торгівлю людьми.

1510221662-8595  Метою цього дня є підвищення рівня обізнаності про проблему сексуального насильства в умовах конфлікту, як тактики тероризму, підтримка борців за викорінення цих злочинів, а також допомога та підтримка постраждалих від цього явища.

  Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує про роботу Центру психосоціальної допомоги «Конвіктус Україна» для жінок, які постраждали від насильства, у тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб.

  Заклад працює у рамках проекту «Мобілізація жінок-переселенок проти домашнього та ґендерно-орієнтованого насильства», який реалізує ВБО «Конвіктус Україна» спільно з ГО «АЦ «Соціоконсалтинг» за фінансової підтримки Європейської місії.

  Центр надає допомогу внутрішньо переміщеним жінкам із Донецької та Луганської областей, які наразі проживають в усіх регіонах України.

  Рік тому заклад прийняв свою першу клієнтку — жертву ґендерно-орієнтованого насильства. За цей час допомогу в центрі було надано 72 особам (35 жінок та 37 дітей) з усіх регіонів України. Також психологами закладу надається допомога жінкам та дітям без забезпечення притулку.

  До центру можна звернутися за електронною адресою: info@convictus.org.ua, dim.vpo@gmail.com, або за телефоном: 067 3414895.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*