Кам’янець-Подільський міський Центр СССДМ інформує

З 1 січня 2015 року, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора», контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям та створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей здійснюється центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей.

Протягом станом на 29.07.2016 спеціалістами Камянець-Подільського міського Центру СССДМ було обстежено 485 сімей, зокрема в липні, з метою перевірки використання допомоги при народженні дитини, відвідано 92 сім`ї. Встановлено, що у всіх обстежених сім’ях батьки задовольняють потреби дітей відповідно віку та використовують соціальні виплати за призначенням.

При здійсненні контролю за цільовим використанням коштів спеціалісти Центру перевіряють  наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо.

Використання коштів державної допомоги на придбання спиртних та тютюнових виробів, дороговартісних товарів, що не стосуються задоволення потреб дитини, тощо вважається нецільовим використанням коштів.

Контроль за цільовим використанням коштів державних допомог дає можливість на ранньому етапі виявити сім’ї, які потребують соціального контролю та вчасно надати їм допомогу у вирішенні складних життєвих обставин.

В разі встановлення фактів нецільового використання коштів виплата державної соціальної допомоги припиняється.

Виплата допомоги припиняється у разі:

– відмови отримувача допомоги від виховання дитини;

– нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;

– перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;

– коли сім’я тривалий час  відсутня за вказаним місцем проживання і у спеціалістів немає можливості перевірити цільове використання коштів;

– виникнення інших обставин.

Потрібно зазначити, що рішення про припинення виплати державної допомоги не є кінцевим і виплату допомоги можна відновити (окрім випадку смерті дитини). Для цього особі, яка здійснює догляд за дитиною, потрібно звернутися протягом 6 календарних місяців після припинення виплати допомоги в орган соціального захисту населення з письмовою заявою.Наголошуємо, що спеціалісти, які здійснюють перевірку, завжди мають при собі службове посвідчення та повідомлення про призначення відповідної допомоги!

Якщо виникають сумніви щодо осіб, які прийшли здійснювати перевірку, у місті Кам’янці-Подільському можна  зателефонувати за тел: 9-14-29, (067) 2793088 або звернутись за адресою: вул. Шевченка, буд. 26, каб.10, ІІІ поверх.

protecting a family

protecting a family

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*