Кам’янець-Подільський міський Центр СССДМ інформує

ФСР1 закритіВнаслідок воєнних дій, які відбуваються в нашій країні впродовж останнього часу, гостро постала потреба у соціально-психологічній підтримці і психологічній допомозі окремим людям – дітям, дорослим, сім’ям, які перемістились у нашу громаду із областей України, де ведуться активні бойові дії.Колибаївка

Саме з цією метою спеціалісти Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівником КПТЦСО (НСП) «Турбота» відвідують вимушених переселенців за місцем їх тимчасового проживання. Фахівці оцінюють потреби людей, які не проїхали транзитом, а залишились на певний час в Кам’янець-Подільській територіальній громаді, надають психологічну підтримку та інформують про різноманітні послуги, які можуть отримувати вимушені переселенці.

рихтаНаразі, спеціалісти відвідали за місцем тимчасового проживання та надали необхідну допомогу 432 сім’ям, а це 1233 вимушених переселенців. Усім сім’ям надано необхідну інформацію про інфраструктуру міста, сприято в отриманні довідки ВПО, отриманні ліків, підписанні декларацій з сімейним лікарем та ін. Значна частина громадян, які потребують психологічної допомоги, відвідують консультації психолога Центру соціальних служб за адресою: вул. Шевченка, буд. 26, ІІІ поверх, тел. (03849) 91429, (097) 7504454. Села Кам’янець-Подільської територіальної громади.

В селі Колибаївка фахівець із соціальної роботи Центру, окрім головного завдання – з’ясування потреб та надання психологічної підтримки – допомагає вимушеним переселенцям в оформленні документів задля отримання довідки внутрішньо перемішених осіб та відповідних виплат.

В селі Рихта фахівець із соціальної роботи Центру не тільки вишукує благодійників задля допомоги переселенцям продуктами, а й сприяє у проведенні світлопостачання та косметичного ремонту. А головне – огортає увагою та моніторить стан задоволення потреб дітей тими дорослими, які взяли на себе відповідальність за їх життя, здоров’я та добробут.

P.S. Фото з дозволу. Проте, з етичних міркувань все одно обличчя не показуємо.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*