Кам’янець-Подільський міський Центр СССДМ інформує: 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІД та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми

Сьогодні, на тлі подій, які відбуваються в Україні, засоби масової інформації практично припинили розповідати про ВІЛ/СНІД, і пересічні громадяни про це почали поволі забувати.

Проте, як не прикро, Україна займає одне з перших місць у Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. За даними Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 293 739 випадків ВІЛ-інфекції серед громадян України, у тому числі 90 833 випадки захворювання на СНІД та 40 816 смертей від захворювань, зумовлених СНІД.

Основною причиною поширення ВІЛ-інфекції називають безвідповідальне ставлення людей до власної безпеки здоров’я.

Саме тому, Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щорічно, 1 грудня, проводить мотиваційну акцію «Знати, щоб жити!» метою якої є інформування громадськості з проблем ВІЛ/СНІДу.

Спеціалісти Центру переконані, що тільки просвіта, безпечна поведінка та стійкі переконання у тому, що у побуті та при спілкуванні ВІЛ-інфекція безпечна – зможуть змінити відношення до хвороби та зупинити вірус.

У цей день люди у всьому світі, відзначаючи Всесвітній день боротьби зі СНІД та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, носять на своєму одязі червону стрічку.

«Червона стрічка» – це міжнародний символ боротьби зі СНІД: пам’яті про тих, кого втратили, солідарності з тими, кого епідемія торкнулася особисто, протест проти дискримінації та суспільної ізоляції людей, що живуть з ВІЛ/СНІД.

Пропонуємо 1 грудня колективам усіх організацій та установ підтримати акцію «Знати, щоб жити!» та приколоти до одягу червону стрічку.

Дякуємо усім за розуміння та підтримку. Будьмо солідарні!

Більше інформації можна дізнатись на офіційних сайтах з протидії ВІЛ/СНІД, у тому числі на сайті «Анти-СНІД» http://www.antiaids.org/projects/aidsinfo.html

470

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*