«Кидай мишку, бери книжку»

Замітка.  Інтерактивна бесіда з учнями 3-4 класів в бібліотеці-філії №12

  Як влітку оздоровитися і якісно відпочити від шкільних турбот і навантажень?

  Чим заповнити безліч вільного часу? Сучасні діти звісно ж нададуть перевагу  популярним засобам – телефони, планшети, ігрові додатки.

  Інтернет у кожного в житті займає своє особливе місце. Для когось він є засобом розваги, хтось просто ним користується від випадку до випадку, ну а для когось це невід’ємна частина життя, як їжа, вода і повітря. Загалом, як не крути, а без Інтернет- технологій багато хто з нас вже не уявляє свого існування. Однак, лише лінивий не знає про шкідливість надмірного користування різними комп’ютерними засобами. Що ж тоді може допомогти дітям у різноманітнити дозвілля і зберегти здоров’я?

  З дітьми відвідувачами дитячої бібліотеки-філії №12 м. Хмельницького 13 червня 2019 року було проведено інтерактивну бесіду «Кидай мишку, бери книжку». У ігрових завданнях, невимушеній бесіді і навіть власних театралізованих постановках діти розмірковували про важливість книги у житті кожної людини.

  Учні  отримали цікаві поради і рекомендації, які допоможуть їм влітку відірватися від планшетів та телефонів і організувати літній відпочинок без гаджетів.

  Ділимося і з вами варіантами відпочинку з користю: «просто пограти на вулиці», «нарешті виспатися», «зробити прибирання», «погуляти з друзями», «сходити в кіно», «зайнятися спортом», «помалювати або послухати улюблену музику», «в’язати і вишивати», «пограти з домашнім вихованцем», «розгадати кросворд» до абсолютно незвичайних, таких як:  «подумати», «почати писати вірші», «зайнятися саморозвитком», «покататися на роликах», «зробити невелику подорож цікавими місцями», зібратися гуртом і зіграти домашню сценку або виставу….

  Насамкінець – просто провести вільний час за читанням улюбленої або нової книги, дитячих журнальчиків, звідки можна дізнатися про безліч різних цікавих ідей та досвід інших дітей.

  «Не залишай книжку нудьгувати в бібліотеці, вона твій найкращий друг, який завжди поруч!» – такими були напутні слова психолога міського Центру для сім’ї, дітей та молоді Джал Антоніни Антонівни, яка організувала та провела цей захід.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*