Ми єдиний механізм здійснення соціальної роботи, а наша тісна співпраця – запорука чітко злагодженої роботи

IMG-7ac32767b7e28efa3ca322b20a8b10ee-VДнями в приміщенні Смотрицької селищної ради відбулась робоча зустріч директора Хмельницького обласного  центру соціальних служб  Тетяни Власюк  та начальника відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталії Гонти  з активом громади.

Повноваження органів місцевого самоврядування щодо забезпечення надання соціальних послуг населенню закріплені законодавчо. Бездіяльність щодо реалізації цих повноважень тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, а в деяких випадках і кримінальну відповідальність.IMG-bcf5350a4465721596460a1461fadf86-V

Тому під час спілкування з представниками  громади  Тетяна Власюк наголосила на тому, що в кожній територіальній громаді необхідним є розвиток та забезпечення надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, що належить до власних повноважень громад.

IMG-c4ae24e93b37ffaad671370697845a18-VЗа словами Наталії Гонти,метою визначення потреб населення громади у соціальних послугах є отримання об’єктивних, достовірних статистичних, кількісних та якісних даних, необхідних для прийняття управлінських рішень щодо розвитку системи соціальних послуг в громаді.

Цей процес надає можливість:

– оцінити ефективність діючої системи надання послуг;

– визначити цільові групи отримувачів соціальних послуг, з числа жителів громади, їхні потреби у послугах;

 – розробити стратегію розвитку соціальних послуг.

Соціальні послуги є необхідними для всіх мешканців громади, тому що їх своєчасне надання сприятиме попередженню виникнення проблемних ситуацій. Тому основна увага представників Смотрицької ТГ була спрямована на створення надавача соціальних послуг у громаді.

 

 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*