Міжнародний день сім’ї

2  20 вересня 1993 року відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН було запроваджено Міжнародний день сім’ї, який відзначається щороку 15 травня.

  Сім’я є одним із найголовніших соціальних інститутів у суспільстві. Оскільки ми живемо у сім’ї і не мислимо себе поза сім’єю, то сприймаємо її існування як щось очевидне і зрозуміле. Народжуючись на світ, маленька людина набуває маму і тата, а виростаючи створює власну сім’ю.

1  Фахівцями Білогірського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено тренінг для дітей підліткового віку на тему «Сім’я та шлюб» на базі Білогірського НВК. Метою заняття було підвищення рівня сформованості цінностей сімейного життя, виявлення суперечностей і проблем щодо уявлення про шлюб і сім’ю.

  В ході тренінгу учні мали можливість поділитися власним досвідом взаємин з протилежною статтю, висловлювали свої думки на рахунок створення сім’ї, проводили дискусію щодо якостей партнера. Слід пам’ятати, що обрати необхідно не тільки подругу (друга), а свою підтримку на все життя, а також батька чи матір для своїх дітей, бабусю чи дідуся для своїх онуків.

  Під час проведення даного заняття в групі панувала дружня атмосфера і позитивний настрій.

  Участь в тренінгу прийняли 22 учні 10 класу гімназії Білогірського НВК.

  День сім’ї – це те свято, коли особливо хочеться об’єднатися зі своїми рідними і близькими, приділити їм увагу і турботу, сказати один одному слова підтримки та любові.

3 4

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*