Надання всесторонньої допомоги особам, які перебувають на обліку в Центру Пробації

зображення_viber_2022-11-07_09-23-51-8897 листопада 2022 року відбувся інформаційно-просвітницький захід на базі Шепетівського  районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації»  у Хмельницькій області для осіб, які перебувають на обліку Центру Пробації. Участь у заході взяли старший інспектор  Шепетівського  районного сектору № 2 ДУ «Центр пробації у Хмельницькій області» Оксана Ставнійчук,  провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк,  юрист сектору «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоя Гонтарук.

Оксана Ставнійчук зауважила, що підоблікові особи зобов’язані відповідально ставитися до відвідувань Центру Пробації, намагатися виправляти допущені помилки та не допускати їх у  майбутньому.

Зоя Гонтарук роз’яснила присутнім, що Кримінальним Кодексом України  визначено обставини, що виключають кримінальну протиправність діяння. Відповідно  до частини першої статті 40 Кримінального Кодексу України не є  кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність  особи,  яка заподіяла шкоду прав охоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками.

Юлія Потюк поінформувала присутніх про роботу КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради, види послуг, які можна отримати в установі. Фахівець наголосила, що установи, які працюють із особами, що мають проблеми з законом, спрямовані на надання  кваліфікованої допомоги, розуміння, вислуховування та підтримку. В жодному разі особа не буде осуджена через допущені помилки, адже кожен може зробити невірний крок у житті.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*