Надання соціальних послуг фахівцями із соціальної роботи Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

картинка до замітки  Фахівці із соціальної роботи здійснюють соціальний супровід сімей, надають послуги соціальної адаптації, інтеграції та реінтеграції, соціальної реабілітації, консультування, представництва інтересів, соціальної профілактики, кризового та екстреного втручання, психологічні, соціально – педагогічні, соціально – економічні та інформаційні послуги.

  Фахівці надають допомогу та підтримку сім’ям постраждалим від жорстокого поводження та насильства, сім’ям у яких є ризик соціального сирітства, проводиться робота з батьками які неналежним чином виконують батьківські обов’язки, з матерями які, мають намір відмовитися від новонароджених дітей, сім’ями де є алко/ наркозалежні члени родини, особами з числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, опікунськими сім’ями, сім’ями члени яких перебували чи перебувають у конфлікті з законом, особами які постраждали від торгівлі людьми та внутрішньо – переміщеними сім’ями та особами.

  Проводиться лекційно – просвітницька, профілактична, тренінгова робота серед учнів шкіл та молоді, протягом навчального періоду фахівцями проведено 106 лекцій та тренінгів.

  Протягом року працівниками Центру надано 870 послуг консультування, 870 соціально – профілактичних послуг, 208 послуг соціальної інтеграції та реінтеграції, 292 послуги соціальної адаптації, 609 послуги представництва інтересів, 144 послуги посередництва, 1103 – педагогічних, 1745 – інформаційних, 948 психологічних, 344 соціально – економічних послуги, під соціальним супроводом Центру знаходиться 60 сімей.

  У 2019 році фахівцями відвідано 293 сімей та складено акти перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини. Складено 115 актів оцінки потреб дитини та її сім’ї для призначення державної допомоги на дітей одиноким матерям.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*