Нарада для фахівців із соціальної роботи

9 червня 2016 року в Ізяславському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулась нарада для фахівців із соціальної роботи, які працюють при сільських радах Ізяславського району (Білогородська, Борисівська, Радошівська сільські ради).  В ході наради розглянуто питання здійснення соціальної роботи із сім’ями з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Директор Центру Світлана Косовська наголосила  на необхідності проведення систематичної  роботи у сім’ях щодо формування навичок відповідального батьківства, налагодження внутрішньосімейних стосунків, сприяння у налагодженні емоційних контактів батьків з дитиною тощо. Адже пріоритетом у роботі центрів СССДМ є збереження цілісності родини  та перебування дитини у біологічній сім’ї.

Обговорено питання щодо можливості оздоровлення дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, сімей кризових категорій тощо у літній період.

З метою посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення в житловому секторі та профілактики пожеж для фахівців із соціальної роботи роздано пам’ятки щодо дотримання правил пожежної безпеки та правильної експлуатації електроустановок, наданих Ізяславським районним сектором  головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій  у Хмельницькій області.

Начальник відділу соціальної роботи Юлія Потюк надала роз’яснення щодо роботи із учасниками АТО та членами їхніх сімей, заповнення актів оцінок потреб дитини та її сім’ї, соціальних паспортів потреб учасників антитерористичної операції. Фахівців поінформовано щодо основних питань, які можуть виникати у ході роботи із зазначеною категорією населення, надано роз’яснення та методичні рекомендації.

Також в ході наради розглянуто проблемні питання та ситуації, які виникають у роботі фахівців із соціальної роботи, намічені основні шляхи їх вирішення.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*