На захисті прав дитини

5 липня відбулось засідання комісії Старокостянтинівської районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини. На порядку денному розглянуто питання про призначення опікунів, про надання висновку щодо позбавлення батьківських прав, неналежне виконання батьківських обов’язків, надання висновку органом опіки та піклування про призначення місця проживання дитини, про перегляд та затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, про перегляд та затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, що перебувають в складних життєвих обставинах.

Із заявами громадян ознайомила завідувач сектору опіки і піклування служби у справах дітей районної державної адміністрації Альона Борисюк, яка наголосила на необхідності глибокого вивчення питань та прийняття об’єктивних рішень, що стосуються забезпечення захисту прав дітей.

По питаннях порядку денного були заслухані як заявники, так і члени комісії, які брали активну участь в обговоренні, висловлюючи власну думку та вносячи свої пропозиції до відповідних рішень.

За результатами засідання директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Романюк зазначила: «Предметом основної турботи та основним обов’язком батьків є забезпечення прав та інтересів своїх дітей. Однак не всі батьки це розуміють і не всі батьки готові виконувати свої обов’язки. Саме від того, як працюють служби району залежить рівень захищеності кожної дитини, тому прийняті нами рішення повинні відповідати інтересам дітей».

З усіх питань порядку денного комісія прийняла відповідні висновки та рекомендації.

14325

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*