Не стань жертвою торгівлі людьми

DSCN569930 липня 2021 року спеціалістами відділу соціальної роботи з населення ВК Полонської міської ради ОТГ в Полонській районній філії Хмельницького обласного центру зайнятості було проведено захід щодо на тему: «Не стань жертвою торгівлі людьми».

Під час проведення заходу для учасників було роздано інформаційно – рекламні брошурки про торгівлю людьми та роз’яснено питання торгівлі людьми.

Торгівля людьми − глобальний злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини.Діяльність у сфері торгівлі людьми є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.DSCN5658

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: сексуальна, трудова, економічна,  усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу та інші.

DSCN5657Для жертв торгівлі людьми не має національностей, кольору шкіри або рівня освіти та заможності.Будь-яка людина може стати особою, яка постраждала від торгівлі людьми, особливо в умовах економічної кризи та збройного конфлікту, коли складні життєві обставини змушують людей погоджуватися на дуже ризикові пропозиції працевлаштування.

День обізнаності про торгівлю людьми присвячений підвищенню уваги про таке ганебне явище, як торгівля людьми.

Проведений захід та корисна інформація по даній темі сподобалась присутнім, а практичні історії дозволять оминути таке ганебне явище як «Торгівля людьми».

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*