Не стань на хибний шлях повторно!

  У житті кожної людини бувають ситуації, коли складно знайти вихід, і тоді виникає проблема вибору шляху їх розв’язання. Хтось вирішує складні життєві обставини йдучи по важкому, але законному шляху, а хтось зважується на злочин, вбачаючи в цьому можливість влаштувати своє життя швидко, не прикладаючи зусиль. У другому випадку молоді люди нерідко опиняються на лаві підсудних, і їхні мрії розбиваються об сувору реальність. Однією з мір виконання покарання злочинів є умовний термін. Саме робота Теофіпольського РЦСССДМ спрямована передусім на зменшення ризику скоєння повторних злочинів неповнолітніми та особами молодіжного віку, аби вони не опинилися за ґратами.

  Фахівцями із соціальної роботи Центру 04 вересня 2019 року було проведено профілактичну бесіду на тему «Не стань на хибний шлях повторно!» із даними особами. У кожного із них своя історія, свій невдалий крок, і кожен відповідає за вчинення протизаконного діяння, яке регулюється саме Кримінальним кодексом України. Є молоді люди, які розуміють свої помилки і хочуть виправитися, але є й такі, які мають абсолютно протилежну думку щодо свої вчинків та способу життя.

БесідаБесіда2

  Під час бесіди обговорювалися основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку та шляхи їх вирішення. Зокрема, серед факторів, які стають причиною вчинення повторних злочинів молоді люди назвали – низьку трудову зайнятість, зловживання алкоголем, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування, брехливість з боку знайомих. Відповідно було проведено аналіз індивідуальних ситуацій, розглядались можливі варіанти подальших дій, ділились наболілими проблемами.

  Розмова пройшла у цікавій та доброзичливій атмосфері. На завершення складалися діагностичні картки та було роздано буклети.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*