Подорож в світ професій

IMG_20190925_130336  Вибір професії — це вибір трудового життєвого шляху будь – якої людини, вибір сфери прикладання своїх сил, знань, умінь та навичок. А разом з ним і відповідної роботи та спільноти людей, нею об’єднаних. Обрати професію – означає обрати шлях освоєння певної системи знань в тій чи іншій галузі і практичних навичок, шлях реалізації своїх здібностей, природних нахилів, інших особистих якостей та їх подальшого формування у процесі навчання, чи трудової діяльності.

  15 листопада 2019 року Деражнянський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяв участь у проведенні районного профорієнтаційного інтерактивного заходу “Подорож у світ професій”, який організовано Деражнянською філією Хмельницького центру зайнятості населення. Метою заходу було інформування про послуги служби зайнятості, права та соціальні гарантії, надання допомоги молоді у професійному самовизначенні та виборі професії, підвищення відповідальності за власне майбутнє.

  Свої освітні послуги презентували представники 10 вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Відвідали цей захід 271 майбутній випускник району.

  У фойє міського будинку культури навчальні заклади області організували роботу консультаційних пунктів. Тут учні могли отримати інформацію про самі заклади, умови вступу до них та напрямки навчання, взяти участь у майстер-класах.

  Школярі отримали велику кількість рекламної продукції. Переглянули відео-презентації.

IMG_20190925_124745  Бажаючі мали можливість пройти тестування, яке проводилося центром соціальних служб, з метою визначення своїх професійних нахилів та здібностей. За його результатами, кожен учасник дізнався про те, які типи професій йому підходять.

  Як підсумок заходу — гра на перевірку знань з профорієнтації, під час якої молодь продемонструвала свої інтелектуальні здібності, швидкість, креативність мислення та роботу в команді. Будемо сподіватися, що наша молодь обере собі гідну професію, корисну для нашого суспільства.

P90925-130104

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*