Покращення організації роботи з надання соціальних послуг в громадах області

IMG_20220803_100124Вважливим питанням для органів місцевого самоврядування є організація надання соціальних послуг на належному рівні, а також допомога внутрішньо переміщеним особам, яке залишається одним із пріоритетних завдань соціального захисту населення.  

3 липня 2022 року в приміщені Хмельницького обласного центру соціальних служб відбулась робоча зустріч директора обласного центру  Тетяною Власюк та  начальником відділу  методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталією Гонтою з фахівцем Староостропільської селищної  громади (Хмельницького району) з    соціальної роботи .IMG_20220803_100130

За словами Тетяни Михайлівни,органи місцевого самоврядування в рамках законів України і Конституції мають право самостійно визначати особливості організації та надання соціальних послуг в умовах воєнного стану. Крім того, в таких умовах соціальні послуги мають надаватися екстренно (кризово). Така організація роботи забезпечує оперативне прийняття рішення про надання соціальних послуг.IMG_20220803_100143

Наталія Гонта, звернула увагу фахівця з соціальної роботи, що за механізмом кризово можуть надаватись різні соціальні послуги – ведення випадку, догляд вдома та стаціонарний догляд, надання притулку, консультування, соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

В рамках зустрічі була надана методична та практична допомога з організації надання соціальних послуг в громаді. Йшлося зокрема про ведення випадку, допомогу родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах, надання соціальних послуг вдома, особливостях влаштування до інтернатних закладів в умовах воєнного стану.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*