Попередження насильства у сім’ях

Exif_JPEG_420

  Наше суспільство розвивається, стає більш гуманістичним, але це не означає, що реальне життя позбавлене драматизму. Соціально-економічні потрясіння викликають чимало негативних соціальних явищ, одне з яких домашеє насильство. Об’єктом якого частіше стають дружини та діти, тобто, залежні члени сім’ї. Вони відчувають на собі все – приниження, грубу силу, погрози, експлуатацію, обмеження економічні та багато іншого.

20170829_130721  Між Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та управлінням соціального захисту населення, службою у справах дітей налагоджено тісну співпрацю з питань попередження насильства у сім’ї та подолання його наслідків. На повідомлення відділу поліції здійснюються спільні виїзди у сім’ї з метою з’ясування обставин, надання допомоги постраждалій особі та профілактичною роботи з кривдником. Центр соціальних служб бере участь у проведенні корекційних програм з особами, які за рішенням суду їх проводять.

  Протягом минулого тижня з цього питання проведено спільну роботу у селах Клопотівці та Теперівка (Шпичинецька сільська рада). Для налагодження стосунків проведено родинні тренінгові вправи. Надано психологічну допомогу дружинам, які зазнали насильства та дітям, які стали його свідками. Проведено бесіди щодо профілактики зловживання алкоголем, адже зазвичай п’янство стає основною причиною насильства у сім’ях.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*