Попередимо захворювання на туберкульоз

Щорічно на початку весни  до Всесвітнього дня боротьби із захворюваннями на туберкульоз фахівці Шепетівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять профілактично-просвітницькі заходи серед дітей, молоді та різних категорій сімей в населених пунктах району. Головна мета даних профілактичних заходів полягає в тому, щоб змінити ставлення людей до власного здоров’я,ведення здорового способу життя та запобігти виникненню і поширенню туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання. Адже туберкульоз – це соціально небезпечна інфекційна хвороба, яка може вражати всі верстви населення – від найбіднішихсоціально неадаптованих до заможних і успішних. 21-24 березня 2016 року в Хролинській, Мокіівській, Ленковецькій, Городищенській, Грицівській та Михайлюцькій ЗОШ І-ІІІ ст.. фахівцями із соціальної роботи проведено відеолекторії, інформаційні бесіди, години здоров’я, уроки запитань та відповідей «Туберкульоз що – це?», «Зупинимо туберкульоз разом» тощо.

3

Фахівці із соціальної роботи Шепетівського районного ЦСССДМ провели інформування населення району, про запобігання захворюванню та вчасне виявлення хвороби, шляхи поширення збудника туберкульозу і що чекає людину в разі відмови від лікування.

Під час проведення інформаційно-просвітницьких заходів у громадських місцях розповсюджено листівку «Час діяти: захисти себе та близьких від туберкульозу». Проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу по важливості превентивних заходів щодо запобігання хворобам, в тому числі інфекційним, як туберкульоз в сім’ях які перебувають у складних життєвих обставинах.

Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе туберкульоз, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї хвороби.

В районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та населених пунктах району оформлено інформаційні стенди щодо боротьби з туберкульозом

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*