Працювати на випередження

IMG_20210629_100304Насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення. На жаль, необхідно констатувати, що сім’я як осередок суспільства, без підтримки держави та її інституцій, не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей.

IMG_20210629_100230Сьогодні в Хмельницькому обласному центрі соціальних служб розпочався дводенний (29 – 30 червня 2021 року)  семінар – тренінг на тему : «Організація роботи з сім’ями, в яких вчинено насильство» для фахівців із соціальної роботи/спеціалістів, які надають соціальні послуги в об’єднаних громадах.

IMG_20210629_100052Навчання проводят заступник директора обласного центру, тренер Наталія Мельник та начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталія Гонта.

За словами Наталії Мельник, ознакою насильства в сім’ї є наявність моральної, фізичної або психічної шкоди здоров’ю члена сім’ї, що заподіяна внаслідок протиправних діянь. Відмінність у суспільному становищі чоловіків і жінок є причиною специфічних насильницьких дій, які об’єднуються поняттям «ґендерне насильство».  

Подолання ґендерних стереотипів у суспільстві взагалі і в тих, хто має боротися з насильством у сім’ї, є важливою складовою попередження такого насильства.IMG_20210629_100246

Держава зобов’язана захистити людину від насильства в сім’ї, не порушуючи при цьому її право на невтручання в особисте та сімейне життя. Виходячи з цих принципових положень, Закон визначає підстави для вжиття заходів попередження насильства в сім’ї, які вживаються лише за заявою про допомогу жертви насильства в сім’ї або члена сім’ї, стосовно якого існує реальна загроза вчинення насильства в сім’ї, або за умови висловленого ним бажання, якщо повідомлення або заява надійшли не від нього особисто.

У ході групової роботи будуть розглянуті реальні життєві ситуації щодо домашнього насильства, алгоритм ведення випадку. Учасники тренінгу матимуть змогу обмінятися власним досвідом роботи та отримати нові знання.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*