Працівники центру зайнятості та Центру соціальних служб застерігають громадян від нелегальної трудової міграції

IMG_0791  Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році.

  Міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді не стоїть осторонь даної проблеми адже відповідно до Закону України „Про протидію торгівлі людьми”, особи, які постраждали від торгівлі людьми у разі потреби можуть отримати комплексну психологічну, соціально-педагогічну, соціально-медичну, юридичну, інформаційну, допомогу у працевлаштуванні та перекваліфікації та інші види допомоги.

  Окрім зазначеної роботи, Центр також здійснює інформаційно-просвітницьку роботу серед громади міста. Так, 26.07.2017 року відбувся інформаційно-просвітницький захід для безробітної молоді, яка перебуває на обліку в міському центрі зайнятості на тему: «Нелегальна трудова міграція. Торгівля людьми».

  Психолог Центру, Віталій Поліщук, проінформував присутніх про ризики та небезпеки нелегального виїзду на роботу за кордон, навів статистичні дані про постраждалих від торгівлі людьми та повідомив про кроки, які можуть значно знизити ризики, які виникають при пошуці роботи в інших країнах.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*