Превентивна робота з батьками студентів у місті Кам’янці-Подільському

28 жовтня 2016 року в рамках співпраці Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Кам’янець-Подільського медичного училища, спеціалісти Центру прийняли участь у зборах батьків студентів-першокурсників. Головними темами виступів стали: «Проблеми адаптації студентів першокурсників до навчання у ВУЗі. Психологічний та юридичний аспекти» та «Відповідальність батьків».

Зміна навчального закладу, друзів, статусу, місця проживання та багато чого іншого, до чого звик, для підлітка 14-15 років є свого роду стресом. І перші, хто може допомогти першокурснику – його батьки. Це їх обов’язок. Саме про це говорили спеціалісти Центру під час батьківських зборів.

Психолог, Віталій Поліщук, охарактеризував коло проблем, з якими зазвичай стикається першокурсник, та надав конкретні поради щодо їх попередження або подолання. Також, Віталій Аркадійович радив як говорити зі своєю дорослою дитиною та про що. Зі свого боку юрист, В’ячеслав Галайбіда, наголосив батькам на важливості виховання в дітях поваги до інших студентів, на недопущенні приниження честі та гідності останніх, не зважаючи на соціальний статус. Особливо акцентував увагу на необхідності проведення профілактичних бесід з дітьми щодо вживання ними алкоголю та інших психоактивних речовин, під впливом яких здійснюється найбільша кількість правопорушень.

Підсумовуючи викладене, спеціалісти Кам’янець-Подільського міського Центру СССДМ наголосили батькам, що відповідальність за життя і здоров’я своїх неповнолітніх дітей, а також за їх вчинки, несуть батьки.

%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8 %d0%b7%d0%b0%d0%bb

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*