Проведений захід для студентів Хмельницького кооперативного торгівельно-економічного інституту на тему: «Толерантність врятує світ» до Всесвітнього дня порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми.

  1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Це день, коли світова громадськість висловлюється на підтримку мільйонів людей в усьому світі, що живуть з ВІЛ/СНІД.

24257334_382341448891241_464879428_n  Психологами Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був проведений захід для студентів Хмельницького кооперативного торгівельно-економічного інституту на тему: «Толерантність врятує світ» до Всесвітнього дня порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми.

  Метою заходу було інформувати молодь про можливі шляхи передачі ВІЛ інфекції та засоби захисту, вивчення та розуміння проблеми ВІЛ/СНІДу, сформулювати розуміння особистої відповідальності за ризик інфікування ВІЛ, розкриття питань толерантності по відношенню до ВІЛ-позитивних людей.

  На заході були підняті питання щодо обізнаності молоді в питаннях профілактики зараження, лікування та статусу інфікованих в суспільстві. А також толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Під час заходу студенти брали активну участь в обговоренні даної теми та показали неабияку обізнаність. Після перегляду відеофільму молодь закріпила знання про шляхи передачі інфекції та методи захисту. Але загалом з цього напливу інформації учасники винесли для себе найбільш важливе: накопичили систему нових знань, визначили правила безпечної поведінки, підвищили рівень усвідомленості ситуації з поширенням ВІЛ в Україні, зрозуміли, що здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах найкращі методи профілактики СНІДу.

  Сенс і зміст даного заходу спрямовані на актуалізацію знань молоді про одну з найбільш глобальних проблем світу.

Любов Панчук практичний психолог 
Хмельницького міського Центру 
соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*