Проведено засідання круглого столу на тему: “Запобігання та протидія домашньому насильству”

1ivaparpol  23 лютого 2018 року в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації проведено засідання круглого столу на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству», за участю фахівця соціальної роботи Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Скрильнікової Н.М., начальника управління соціального захисту населення Теофіпольської райдержадміністрації Лебідь Н.І., начальника відділу забезпечення виконавчої діяльності управління соціального захисту населення Рудик Ю.Г., заступника сектору превенції Теофіпольського ВнП Красилівського ВП ГУНП в Хмельницькій області, капітана поліції Дернюка С.В., начальника сектору превенції Теофіпольського ВнП Красилівського ВП ГУНП в Хмельницькій області підполковника поліції Федорука О.М., завідуючої сектором опіки, піклування, усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей Теофіпольської райдержадміністрації Майдан М.В., головного спеціаліста сектору опіки, піклування, усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей Теофіпольської райдержадміністрації Яковлєвої Л.І.

1aparporlo  На засіданні круглого столу обговорювались актуальні питання, що стосуються запобігання домашньому насильству відповідно до Закону України «Про запобігання та протидії домашньому насильству», який набрав чинності 07.01.2018 року.

  Закон визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства. Також законом передбачається створення Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознаками статі. Такий реєстр планують створити, щоб запобігти новим випадкам насильства та щоб захистити потерпілих.

  На засіданні круглого столу обговорено механізм взаємодії між суб’єктами, що здійснюють заходи  у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*