Проведено захід до Дня сім’ї та День матері

Зворушливий мистецький вернісаж з нагоди Дня сім’ї та Дня матері відбувся у відділі мистецтв обласної універсальної  наукової бібліотеки ім. Островського напередодні свят 11 травня 2017 р.

Бібліотекар Тетяна Ачкасова розповіла історію виникнення свята, нагадала, що наше життя починається від матері – найріднішої, найближчої нам людини. З любові до матері та батька, до сімйних цінностей бере свій початок і любов до рідного краю. Важливою думкою її виступу також було те, що матері варто дякувати кожен день, адже вона не вічна. День матері – це особлива дата, коли кожен повинен привітати свою неньку, подарувати їй щонайменше посмішку, висловити свою шану,  любов і повагу.

Віговська Антоніна Антонівна – практичний психолог міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповіла про особливості різних вікових періодів у стосунках між дітьми та батьками, а також дала практичні поради як можна вирішити психологічні проблеми, які виникають в ці періоди. Відеоматеріал та розповідь психолога про власний життєвий та професійний досвід розкрили та наповнили чуттєвістю цю важливу тему.

Вірші, присвячені матері  читав поет-пісняр Микола Дорожко. Раїса Ремінна – вокалістка ансамблю музики і пісні «Ретро» Хмельницького міського культурно-мистецького центру «Ветеран» (художній керівник Михайло Люшня) до глибини душі вразила присутніх піснями на вірші Миколи Дорожка та композитора Івана Пустового.

Прозвучали також поезії, присвячені коханню.

Учасники заходу  поділились з присутніми своїми роздумами про нелегку долю сімей, діти і онуки яких змушені сьогодні боронити рідну землю від ворожої агресії. І лише родинне тепло, материнська любов, оптимізм та гумор допомагають українцям жити і творити у будь-якому віці.

 А завершилось свято відомою піснею Кузьми Срябіна «Мам» та колективним фото на пам’ять.

Урочистий захід залишив світло в душах всіх присутніх.

den_materi2

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*