Проведено семінар-навчання щодо застосування Державного стандарту соціальної послуги кризового та екстреного втручання

16203686959056 травня 2021 року у КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради було проведено семінар-навчання для фахівців із соціальної роботи щодо дотримання під час надання соціальних послуг Державного стандарту соціальної послуги кризового та екстреного втручання, затвердженого наказом Міністерством соціальної політики України від 01.07.2016 року № 716.

Під час навчання розглянуто основні поняття та терміни, які вживаються у стандарті. Зокрема, визначено, що  кризова ситуація – це ситуація, в якій з’являється набір травматичних подій, обставин, з яких людина не може вийти, не змінивши їх.  А кризове та екстрене втручання –  це термінове втручання в кризову ситуацію з метою негайного усунення або мінімізації наслідків такої ситуації, надання допомоги та підтримки, спрямованої на її подолання.

Соціальна послуга кризового та екстреного втручання полягає у забезпеченні якісної, оперативної, короткотривалої допомоги, захисту і підтримки особам, які переживають кризову ситуацію, у тому числі насильство в сім’ї, не можуть самостійно сформувати ефективні способи реагування та адаптації до кризової ситуації, а також в організації і застосуванні заходів щодо її усунення, мінімізації або подолання. 1620370646628

Шляхом дискусії та «мозкового штурму» фахівці обговорили застосування Державного стандарту у практичній роботі відділення соціальної роботи та відділення надання допомоги вдома: при роботі із сім’ями з дітьми у складних життєвих обставинах, родинах, де вчиняється домашнє  насильство, особами похилого віку тощо. Адже надзвичайно важливо вчасно надати допомогу в умовах кризової ситуації – усунути загрозу, небезпеку для здоров’я та життя отримувача соціальної послуги, надати психологічні підтримку, забезпечити базові потреби отримувача соціальної послуги.

У подальшому для фахівців із соціальної роботи заплановані проведення навчань щодо застосування Державних стандартів соціальних послуг у роботі.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*