Проведено тренінгове заняття для неповнолітніх, які перебувають в державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор» на тему: «Поняття конфлікту. Зародження та шляхи подолання конфліктів»

СІЗО  12 січня 2018 року практичний психолог Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л. Панчук спільно з психологом установи О. Левчиком провели тренінгове заняття для неповнолітніх, які перебувають в державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор» на тему: «Поняття конфлікту. Зародження та шляхи подолання конфліктів».

  Найбільше конфліктів припадає на підлітковий період, який характеризується підвищеною вразливістю, підозрілістю і тривожністю. Одне необережне слово може спровокувати розвиток конфлікту. Молоді люди в цьому віці ще не володіють достатньою терпимістю і толерантністю по відношенню до оточуючих. Вони все бачать у чорно-білих тонах і будь-якому явищу дають власну оцінку.

СІЗО 2  Тому метою даного тренінгового заняття – надання інформації неповнолітнім про суть конфлікту і причини його виникнення; допомогти виробити правильну поведінку для запобігання конфлікту та виходу з нього у разі його виникнення; відпрацювання на практиці навичок безконфліктного спілкування.

  В ході проведення заняття підліткам було продемонстровано ряд роликів про поведінку в різних конфліктних ситуаціях. Неповнолітні обмінювалися своїми думками та емоціями, активно брали участь у вправах та програвали на практиці конфліктні ситуації.

                                                                        Любов Панчук практичний психолог

                                                                                    Хмельницького міського Центру

                                                                соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*