Проведено інформаційний захід з питань сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

IMG_20190125_092455  25 січня 2019 року Ізяславським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено інформаційний захід для безробітних жінок, які перебувають на обліку Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості. Учасниці заходу отримали інформацію про сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які існують в Україні: всиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, патронатна сім’я.

  Надано докладну інформацію про умови створення прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу. Роз’яснено, які діти можуть бути влаштовані в прийомну сім’ю та дитячий будинок сімейного типу, хто може стати прийомними батьками та батьками-вихователями, які кошти надаються з державного бюджету на виховання та догляд прийомних дітей та дітей-вихованців. Присутніх на заході поінформовано про нову форму сімейного влаштування дітей – патронатну сім’ю. Учасницям заходу надано інформаційні листівки та буклети з даної тематики: «Якщо ви бажаєте прийняти дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування у родину», «Стань патронатним вихователем – зміни життя дитини», перелік документів, які готують кандидати у прийомні батьки для створення прийомної сім’ї.

IMG_20190125_092350 IMG_20190125_092410 IMG_20190125_092423

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*