Проведено інформаційно-просвітницький захід до Всесвітнього Дня по боротьбі з туберкульозом

IMG_20180314_132723  12 та 14 березня 2018 року начальником Відділу соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ – Кравчук-Багінською Л.П. було проведено лекцію та організовано перегляд відео лекторію на тему: «Туберкульоз – соціальна проблема людства», «Туберкульоз – знай, стережись не бійся» для учнів Центру соціально – психологічної реабілітації «Щасливе дитинство», та учнів Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

IMG_20180314_132737  Туберкульоз – це хронічне інфекційне захворювання, яке характеризується розвитком специфічних змін у різних органах і тканинах, насамперед у легенях. Туберкульоз – повітряно-крапельна, а точніше – повітряно-пилова інфекція. До неї сприйнятливі не тільки люди, а й більше 55 видів свійських та диких тварин та птахів.

  Найголовнішою профілактикою є зміцнення свого імунітету. Попередженню хвороби, – сприяє здоровий спосіб життя, дотримання гігієнічних правил. Важливими умовами, які сприяють застереженню захворювання на туберкульоз є збалансоване харчування (особливо багатою на білки їжею – м’ясні, рибні, молочні продукти), активний і здоровий спосіб життя (заняття спортом, загартування організму, відмова від вживання тютюну, алкоголю, наркотиків), позитивна суспільна поведінка.

  Намагайтеся жити у гармонії із собою, із природою та оточуючими людьми! Вчиться піднімати собі настрій, частіше посміхатися, виявляти турботу і повагу до навколишніх!

  Все це разом буде чудовим профілактичним засобом не лише від туберкульозу, а й від інших небезпечних хвороб, адже, здорова людина – найдорогоцінніший здобуток природи (Т. Карлейль).

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*