Проведено інформаційно-просвітницькі акції «СТОП! Насильству в сім’ї!» та «ВІЛ стосується кожного» у Центрі пробації

IMG-3d8eab2f00f0d0db5ce1e50123ce30da-V7 грудня 2020 року в рамках проведення акції «16 днів проти насильства» начальником відділу соціальної роботи Ізяславського районного центру соціальних служб Юлією Потюк на базі Ізяславського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації»  у Хмельницькій області проведено інформаційно-просвітницькі акції «СТОП! Насильству в сім’ї!»  та «ВІЛ стосується кожного» для засуджених, які перебувають на обліку «Центру пробації».

Під час проведення акції «СТОП! Насильству в сім’ї!»  для учасників було надано інформацію щодо суті домашнього насильства, його видів (фізичного, психологічного, сексуального, економічного), відповідальності за вчинення насильства згідно Кримінального кодексу України та закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Для чоловіків, які перебувають на обліку Центру пробації, наголошено щодо відповідальності за вчинення насильства по відношенню до  дітей, роз’яснено ознаки та прояви кожного виду насильства.

IMG-295a9ea67fbefa499e989315a3b9caac-VАкцією «ВІЛ стосується кожного» зроблено акцент на роз’ясненні понять «ВІЛ», «СНІД», основних шляхів передачі ВІЛ-інфекції та безпечної поведінки кожного з метою збереження здоров’я. Для облікових Центру пробації повідомлено, що у побуті (при користуванні загальним туалетом, купанні в басейні, через білизну і одяг, рукостискання тощо) ВІЛ-інфекцією заразитися не можна.

Учасники інформаційно-просвітницьких акцій отримали інформацію, куди можна звернутися у випадку домашнього насильства, питань щодо профілактики та протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу. Адже варто пам’ятати, що поруч є спеціалісти, які можуть надати кваліфіковану допомогу та підтримку.

Під час проведення заходу учасники отримали буклети на актуальні теми сьогодення:  «Правда про ВІЛ/СНІД», «СТОП домашньому насильству», «Ми за здоровий спосіб життя».

Інформаційно-просвітницькою роботою було охоплено 8 осіб, що перебувають на обліку Ізяславського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації»  у Хмельницькій області. Захід проведено із дотриманням умов карантину.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*