«Профілактика конфліктів батьків та дітей»

Конфлікти батьків і дітей – нормальне явище сьогодення. Жодна сім’я не обходиться без конфліктів, і нічого жахливого в цьому немає, адже  «правильні» конфлікти допомагають зняти напругу між його учасниками, дають можливість знайти компромісне рішення без утиску інтересів одного з членів сім’ї і в підсумку лише зміцнюють взаємини.

Конфлікти підстерігають нас на кожному кроці, навіть в самій ідеальній сім’ї вони неминучі. Тому потрібно вчитися не тільки як уникати конфліктів, але й вирішувати їх.

З метою підвищення рівня поінформованості батьків щодо виникнення конфліктів між батьками і дітьми начальником відділу соціальної роботи Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ю.Гаврилюк 11.02.2016 р. взято участь у батьківських зборах для батьків 8-х класів Ізяславського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 5 ім. О.П.Онищука, гімназія».

В ході зустрічі розглянуто основні причини виникнення конфліктних ситуацій в родинах, де є підлітки. Надано детальні роз’яснення щодо перебігу підліткового віку та необхідності прояву батьківської мудрості і толерантності щодо згладжування афективних ситуацій між батьками та дітьми.

Для батьків надано ефективні рекомендації для мінімізації виникнення конфліктів, поради щодо поводження  під час конфліктних ситуацій. Адже  є багато різних способів, до яких батьки можуть вдатися, щоби плавно пройти через конфлікт і провести через нього свою дитину, зберігаючи при цьому відкритими канали комунікативного зв’язку з нею.

І найголовніше, про що слід пам’ятати батькам і на чому зроблено наголос під час батьківських зборів – необхідність батьків придивлятися до себе та своєї поведінки, сприймати свою дитину як Особистість, неповторну та єдину в цілому світі, яка так потребує Любові своїх батьків. Дуже влучними є слова видатного педагога В. Сухомлинського: «Якщо ви хочете, аби підліток прийшов до вас за допомогою, відкрив вам свою душу, – бережіть саме ті куточки душі, дотик до яких він сприймає особливо хворобливо».

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100 VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*