Про засідання комісії з питань захисту прав дитини у м. Кам’янці-Подільському

  5 квітня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Кам’янець-Подільської міської ради, на якому було заслухано 14 питань в інтересах дітей. Засідання проходило під головуванням заступника Кам’янець-Подільського міського голови, Вадима Савчука.

  Розглянуто чотири заяви про надання висновків про доцільність позбавлення батьківських прав батьків, які злісно не виконують своїх обов’язків з виховання дітей. Комісією встановлено, що у двох випадках батьки з малолітніми дітьми не спілкуються, не цікавляться їхнім життям та здоров’ям, не беруть участі у їхньому матеріальному забезпеченні. Тому комісія рекомендуватиме виконавчому комітету затвердити висновки про доцільність позбавлення їх батьківських прав. Одне звернення перенесено на наступне засідання комісії, по іншому рекомендовано батькові звернутися із заявою щодо встановлення порядку участі у вихованні та спілкуванні з дитиною.

  На засіданні комісії розглянуто три подання навчальних закладів міста, з усіма дітьми та батьками проведено профілактично-роз’яснювальну роботу.

  Також заслухано директора Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Юлії Побережної, про здійснення соціального супроводу чотирьох сімей, у яких виховуються малолітні діти. Встановлено, що у двох сім’ях батьки змінили своє ставлення до дітей в позитивному напрямку, їх попереджено про відповідальність за виховання дітей, стосовно двох батьків буде направлено клопотання до Кам’янець-Подільського ВП ГУНП про притягнення їх до адміністративної відповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків з виховання та утримання дітей. Сім’ї продовжують перебувати під соціальним супроводом.

83b86709ae1689396b7d0403d8b80733_XL3

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*