Психологом Центру соціальних служб проведено тренінгове заняття в оздоровчому комплексі «Чайка»

37676266_397812070741343_8116108177793089536_n  23.07.2018 року психологом Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любов’ю Кирилюк проведено тренінгове заняття для дітей 7-9 років у дитячо-юнацькому оздоровчому комплексі «Чайка» на тему «Дружність у дитячому колективі – запорука гармонійного становлення людини».

  З моменту, коли дитина стає членом групи однолітків, її індивідуальний розвиток неможливо розглядати й вивчати у відриві від взаємин з іншими дітьми цієї групи. Саме на основі досвіду спілкування з іншими дітьми формуються моральні якості юної особистості, насамперед ті, що визначають її ставлення до людей. У згуртованому колективі, який живе змістовним та повноцінним життям, діти набувають позитивного соціального досвіду взаємодії, приймаються спільними почуттями і переживаннями ще задовго до того, як починають усвідомлювати високі моральні принципи. Прийняття дитини групою значущих для неї дітей, дає їй психологічну стабільність та емоційний комфорт.

  Саме тому кожна дитина повинна звикати до гри, навчання в групі, адже таким чином вона отримує можливість оцінити себе, порівняти свої вміння і моральні якості з умінням і якостями однолітків. Саме в колективі зароджується перша дружба, почуття товариськості, взаємодопомоги, вміння узгоджувати свої дії і бажання з діями і бажаннями інших людей.

  Метою проведеного у таборі тренінгу було: формування у дітей поняття дружності, розвиток комунікації у колективі, а також розвиток взаємодії з однолітками.

  Діти із задоволенням виконували різноманітні вправи, брали участь у творчих завданнях та спільних іграх, що дозволило їм відчути себе комфортніше у даному колективі та отримати навички дружнього спілкування, оскільки заняття в групі з однолітками вкрай необхідне маленькій людині для майбутньої участі в житті шкільного колективу, в громадській діяльності й водночас для формування моральних рис особистості.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*