Підбили підсумки щорічної акції «16 днів проти насильства»

268827666_4627641587356819_4399392153826209088_nДнями заступник директора Хмельницького обласного центру соціальних служб Наталія Мельник взяла участь у круглому столі за участю заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Юр’єва.

Тема круглого столу стосувалась аналізу результатів проведення на Хмельниччині Всеукраїнської акції  «16 днів проти насильства».

Під час обговорення та в своєму виступі Наталія Мельник зазначила, що у цьому році громади області активно долучились до проведення акції, це щоденно підтверджувалось надісланими фото матеріалами. Особливо активними були Волочиська, Гвардійська, Деражнянська, Ленковецька, Летичівська, Розсошанська та Кам’янець-Подільська та Хмельницька громади. Жодного матеріалу ми не отримали від Лісовогринівецької та Ямпільської громад.

Всього за інформацією територіальних громад проведено 696 заходів. Найбільш поширеними формами роботи стали бесіди – 128, лекції – 82, флешмоби – 52, години спілкування – 52, конкурси малюнків – 35, відео лекторії – 25, круглі столи – 28.

Обласні структури теж не були осторонь від проведення акцій, долучились до заходу до початку акції на площі, в Департаменті соцзахисту та в ОЦСС проведені флешмоби. З метою широкого поширення серед жителів області представники обласного центру соціальних служб брали участь у прямих ефірах на місцевих ЗМІ на радіо та телебаченні (ТВ 7+, Суспільне UA Поділля-центр, Перший Подільський). Для більш реального поширення інформації про акцію застосовувалась також мережа Facebook.

За словами Наталії Валентинівни, заходи проходили за темами: «Стоп-насильству!», «Що таке насильство?», «Сім’я без насилля. Як себе захистити», «Скажи насильству-Ні!», «Профілактика домашнього насильства», «Відповідальність за скоєння насильства в сім’ї», «Як розпізнати насильство»,  «Ненависть можна  перемогти лише любов’ю», «Профілактика та запобігання булінгу, «Щасливе дитинство без насилля», «Ми не боїмось сказати ні-а ти???!!»;

Цьогорічними цікавинками стали заходи в громадах: флеш тренінг у Ленковецькій громаді, «Чашка чаю з практичними психологом» у Михайлюцькій громаді, соціальний експеримент «Можливості обмежені. Здібності обмежені.» (для руйнації стереотипів) у Михайлюцькій громаді, акція-перфоманс «Кричати неможна мовчати» у Деражнінській громаді, тиждень права «Сьогодні ми діти- завтра громадяни України» у Городоцькій громаді, виготовлення учнями леп-буку до Міжнародної акції «16 днів проти насильства» у Гвардійській громаді.

268821919_4627640474023597_5298894915602535248_nЗа підсумками круглого столу заступник голови ОДА Володимир Юр’єв зазначив, що під час акції була проведена велика робота, але я переконаний, що вона має тривати і далі, а не лише протягом цих 16 днів. Маємо задіяти усі можливі шляхи донесення інформації, аби закцентувати увагу суспільства на питанні протидії насильству, спонукати людей припинити замовчувати цю проблему.  Наше головне завдання – навчити всіх, що в першу чергу потрібно робити у критичних ситуаціях та куди звертатися за допомогою.”

За підсумками обговорення учасники напрацювали декілька напрямків подальшої роботи.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*