«Робота з депресіями» – поради психолога

  Дуже часто депресія сприймається як прояв поганого характеру, ліні та егоїзму, розбещеності або природного песимізму. Але, між тим, слід пам’ятати, що депресія – це не просто поганий настрій, а захворювання, яке вимагає втручання фахівців і досить добре піддається лікуванню. Чим раніше проблема буде ідентифікована і людині буде надана своєчасна та грамотна допомога, тим більше шансів на перемогу і отримання свободи. У цьому випадку дуже важливо не допустити, щоб депресія повторювалася або приймала більш важку форму, яка часто супроводжується бажанням покінчити із собою, так як втрачається будь який сенс життя. Виходом з цієї ситуації може стати звернення до фахівців «Телефону Довіри 15-50» Спеціально навчені консультанти вислухають, підтримають та допоможуть разом з вами виробити успішну лінію поведінки, яка призведе до одужання та подальшого успішного життя.

  Здавалося б, «Телефон довіри» – це відмінна відповідь на проблему, але, як показує практика, лише деякі люди прагнуть звернутися по допомогу з приводу депресії, яка мучить їх роками. Що ж зазвичай заважає в такій ситуації? Переважно люди бояться звернутися до психолога через передбачувані негативні наслідки, у тому числі острахи бути незрозумілими, або отримати таку пораду, яка буде небажаною або яку буде важко виконати на їхню думку.

  Але, не завжди людина здатна самостійно зрозуміти, чому його стан відрізняється від соціально-психологічної норми поведінки. Їм здається, що якщо вони переживають ситуації, пов’язані зі зрозумілими життєвими труднощами, то це не депресія, а нормальна людська реакція, яка пройде самостійно. Нерідко буває й так, що фізіологічні прояви депресії сприяють формуванню переконання про наявність серйозних соматичних захворювань. Це є приводом для звернення до лікаря-терапевта. Але із тих хто звернувся до лікаря-терапевта адекватне лікування отримує лише невелика кількість пацієнтів.

  На закінчення хочеться зауважити, що депресія – це хвороба сучасного стресового суспільства, яку легше запобігти, ніж лікувати. «Телефон Довіри 15-50» є відмінним інструментом для реалізації цього завдання. Розмова з фахівцем, по хвилюючому вас питанню, допоможе своєчасно визначити загрозу, що насувається. Як часто депресія приводить нас у глухий кут і ми не знаємо, як жити далі і не здатні побачити простий, але геніальний вихід зі складних життєвих обставин, який знаходиться так близько. Не дайте депресії загнати себе в кут – отримайте безкоштовну консультацію у фахівця «Телефону Довіри» за номером 15-50 ( зі стаціонарного)  або  067-133-15-50 (з мобільного).

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*