Робота з сім’ями

      Соціальний супровід сімей у складних життєвих обставинах – один із головних напрямів соціальної роботи з сім’єю. Соціальний супровід є тривалим, але дієвим, оскільки він базується на допомозі у розв’язанні найболючіших проблем сім’ї у поєднанні з самостійною роботою сім’ї над своїми стосунками, що дозволяє кожному члену сім’ї реалізувати свої права і виконувати обов’язки, враховуючи почуття, потреби, цілі інших членів сім’ї.

    Працівниками Чорноострівського селищного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 4 квітня 2016р. та 6 квітня 2016р були здійсненні виїзди по селам Бережанка, Катеринівка, Крачки та Захарівці  під час яких була проведена робота з сім’ями у складних життєвих обставинах.

   Працівники центру відвідали 6 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах,  внаслідок недотримання санітарно-побутових норм проживання, відсутності навичок доглядом за дітьми та низького виховного потенціалу батьків.

   Під час відвідувань сімей, було виявлено, що батьки не створили відповідних санітарно-побутових умов для проживання, діти не отримують належного харчування та догляду.

   З батьками були проведенні бесіди про покращення санітарно-побутових умов проживання,  про належний догляд  та забезпечення дітей повноцінним харчуванням.

    1 квітня 2016 року було отримано повідомлення від Хмельницького районного управління праці та захисту населення про вчинення насильства в сім’ї. Працівники центру провели виїзд, під час якого здійснили роботу з двома сім’ями, в яких було вчинено насильство. З сім’ями були проведенні бесіди з налагодження позитивних стосунків в сім’ї та профілактики вживання алкоголю.

    Працівниками центру була організована робота з особами, яким повідомлено про підозру про вчинення кримінального правопорушення  та особами засудженими без позбавлення волі. Були проведені бесіди щодо профілактики правопорушень, під час яких особлива увага приділялася застереженню від вчинення протиправних дій, наголошувалось на важливості розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення, усувати конфліктні стосунки, організовувати вільний час.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*