Робота кризового психолога

20220414_15060914   квітня 2022 року психолог Хмельницького обласного центру соціальних служ Юлія Воробієвська  взяла  участь у дводенному онлайн навчанні для психологів, який проводив Київський міський центр соціальних служб. Тренер: Дружинська Олександра В‘ячеславівна.

Тема першого дня навчання :   «Травматерапія. Робота кризового психолога. Цілі, методи стабілізації».

Тема другої зустрічі, яка  відбулась сьогодні стосувалась теми : «Травматерапія. Методи стабілізації дитини. Створення безпечного середовища. Техніки на основі ЕМDR».20220414_150532

Війна в  Україні спричинила низку важких ситуацій, які для різних верств населення стали стресовими, кризовими, травмівними. Особливих випробувань зазнають мирні жителі, що перебувають у зоні конфлікту, вимушені переселенці, родини загиблих; військовослужбовці – як ті, хто бере участь у бойових діях, так і демобілізовані, та їхні сім’ї; волонтери і всі, хто працює з потерпілими. Цим людям важко адаптуватися до нових складних обставин, нелегко і в повсякденному житті. І від того, яку психологічну допомогу потрібно надавати якомога швидше людині, залежить в подальшому і її  стан здоров’я . Ранній початок реабілітації, своєчасна психологічна підтримка є профілактикою формування комплексу жертви, розвитку посттравматичних стресових та супутніх психічних розладів, протиправної поведінки тощо, а отже – профілактикою інвалідності та непрацездатності.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*