Робота мобільного консультативного пункту

1  В рамках роботи мобільного консультаційного пункту обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із спеціалістами психологами Кам’янець-Подільського районним та міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 11 липня 2018 року з метою проведення інформаційно-просвітницької роботи про вплив алкоголю та наркотиків серед підлітків, здійснено виїзд у позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Еко Ленд» (с. Привороття  Кам’янець-Подільського району).

aed810b3a8bea75dc80a3c4d78f523e7_XL  Превентивна робота спеціалістів центрів включала у себе проведення: індивідуальної та групової роботи, яка спрямована на формування відповідальності за власну поведінку, перегляд відеолекторію «Профілактика впливу алкоголю та наркотиків серед молоді». Діти з цікавістю брали участь у заходах. Після перегляду відеолекторію підлітки активно обговорювали негативний вплив алкоголю та наркотиків на здоров’я молоді, ведення здорового способу життя та важливість дотримання його основних правил, ділилися ситуаціями з особистого життя, були відвертими та намагалися знайти вихід із запропонованих складних життєвих ситуаціях.

3  Актуальними проблемами для підлітків виявились питання підготовки до сімейного життя, надмірно ідеалізовані очікування від майбутньої сім’ї, відсутність уявлення про особливості сімейних ролей, важливість спілкування батьками та близькими людьми.

  Роботою охоплено 41 дітей віком від 11 до 14 років.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*