Робота служби підтримки сімей

  Протягом 15 – 19 квітня 2019 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Лозівську селищну, Гришковецьку, Новосілецьку та Яськовецьку сільські ради. Відвідано 9 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 20 дітей.

  Спільно із секретарем селищної Лозівської селищної ради, Л. Налозінською, відвідано 2 сім’ї, в яких виховується 6 дітей. В сім’ї, де батьки готуються до народження дитини, надано консультації щодо створення санітарно-гігієнічних та побутових умов для новонародженої дитини, а також забезпечення її першочергових потреб.

  З метою представлення інтересів дітей, позбавлених батьківської опіки, які виховується у прийомній сім’ї, перед начальним закладом, проведено робочу зустріч директора центру, Г. Березюк, та директора Лозівської ЗОШ, Є. Балігар, з прийомною матір’ю. За участю класоводів, О. Слісаренко та Л. Логвін, вчителя-дефектолога, В. Антосевича, обговорено доцільність інклюзивного навчання 2-х прийомних дітей.

  Спільно із службою у справах дітей та головою сільської ради, С. Ліхошею, відвідано 3 сім’ї, в яких виховується 6 дітей, у с. Яськівці. Також здійснено спільний виїзд с. Підлісне Новосілецької сільської ради.

  Батькам надано консультації щодо підвищення виховного потенціалу, особливостей фізичного та емоційного розвитку дітей різного віку та їх потреби. Проведено бесіди щодо попередження неналежного виконання батьківських обов’язків, конфліктів у сім’ї та домашнього насильства.

IMG_20190416_120359  З органами місцевого самоврядування обговорено проблеми сімей та спроможність батьків задовольняти потреби дітей та шляхи мінімізації складних життєвих обставин.

  В рамках оперативного реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства, проведено відповідно профілактичну роботу з 2 сім’ями, в яких виховується 3 дітей, що проживають у с. Гришки та м. Деражня. Надано психологічну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства. Наголошено про вплив насильства на формування особистості дітей, їх емоційний і фізичний розвиток. Роз’яснено норми діючого законодавства щодо покарання осіб, які вчиняють насильство, та підтримки його жертв.

IMG_20190416_102110 IMG_20190416_105543 IMG_20190419_105004

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*