Робота служби підтримки сімей

IMG_20190315_093405  Протягом 11 – 15 березня 2019 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Явтухівську, Городищенську, Мазниковецьку, Галузинецьку та Яблунівську сільські ради.

  Спільно із представниками органів місцевого самоврядування відвідано 12 сімей, в яких виховується 26 дітей, 1 особу, яка перебуває у конфлікті із законом та 1 особу з числа дітей-сиріт позбавлених батьківського піклування.

IMG_20190314_105132  З метою попередження неналежного виконання батьківських обов’язків, конфліктів у сім’ї та домашнього насильства, з батьками проведено бесіди щодо наслідків надмірного вживання алкоголю, підвищення виховного потенціалу батьків, особливостей фізичного та емоційного розвитку дітей різного віку та їх потреби. Вкотре роз’яснено норми законодавства щодо неналежного виконання батьківських обов’язків.

  Перевірено використання допомоги при народженні дитини у 3 сім’ях.

  В рамках оперативного реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства, проведено відповідно роботу з сім’ями, с. Яблунівка, с. Мазники, с. Галузинці, м. Деражня. Роз’яснено норми діючого законодавства щодо покарання осіб, які вчиняють насильство, та підтримки його жертв, надано психологічну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства. Наголошено про вплив насильства на формування особистості дітей, їх емоційний і фізичний розвиток.

  З органами місцевого самоврядування обговорено спроможність батьків задовольняти потреби дітей та шляхи мінімізації складних життєвих обставин. Ініційовано притягнення 1 сім’ї до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

IMG_20190313_113140 IMG_20190314_110126

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*