Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 06 — 10 листопада 2017 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Божиковецьку, Волоськівську, Загінецьку, Кальнянську та Нижнянську  сільські ради.

  З метою з’ясування обставин звернення до Президента України 06.11.2017р. спільно зі службою у справах дітей та ювенальною превенцією здійснено виїзд у с. Черешенька (Нижнянська сільська рада).

  Інформація про бездоглядність 2-річної дівчинки надійшла до Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у вересні цього року  від центру первинної медико-санітарної допомоги. У ході вивчення ситуації виявлено, що мати дівчинки вийшла заміж та переїхала проживати до чоловіка в с. Волоське, залишивши дівчинку хворій мамі, батьку-алкоголіку та пра-бабці, в умовах, що загрожують життю та здоров’ю дитини. Розвиток дівчинки не відповідає віку. Вона не розмовляє, не проявляє емоційної реакції на сторонніх людей, у дитини відсутні навички самообслуговування. Зовнішній вигляд дитини дуже занедбаний. У дівчинки недостатня кількість одягу, продуктів харчування. У будинку дуже брудно. Мати ж дівчинки озброївшись ст. 265 Сімейного Кодексу (Обов’язок баби, діда утримувати внуків), вирішила ще й заручитися підтримкою Президента. Та прочитала вона, певно, лише назву статті, а не обставини, в ній передбачені: баба, дід зобов’язані утримувати своїх малолітніх, неповнолітніх внуків, якщо у них немає матері, батька або якщо батьки не можуть з поважних причин надавати їм належного утримання, за умови, що баба, дід можуть надавати матеріальну допомогу. А про главу 15 “Обов’язок матері, батька утримувати дитину та його виконання” горе-мати забула.

  Спільно з сектором з питань пробації проведено профілактичні бесіди з сім’ями, члени яких перебувають у конфлікті з законом, які проживають у Божиківцях, Загінцях та Кальні. Адже найважливішу роль на шляху до виправлення відіграє саме сім’я.

23519157_1739205093042589_8672035983823207190_n IMG_20171106_115814_HDR

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*