Робота служби соціальної підтримки сімей

20180328_102158_resized  Протягом 26 — 30 березня 2018 року Деражнянським РЦСССДМ відвідано сім’ї, які проживають у с. Згарок, Новостріївка, смт. Лозове та м. Деражня. 

  Спільно з районним сектором Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вжито додаткових заходів щодо попередження виникнення пожеж у с. Згарок. Спільно відвідано 3 сім’ї, в яких є ризики виникнення пожеж. Перевірено справність опалювальних пристроїв та додатково проконсультовано батьків про правила пожежної безпеки.

  У зв’язку із вчиненням насильства в сім’ї відносно неповнолітньої дитини здійснено оперативний виїзд у складі: фахівця із соціальної роботи РЦСССДМ, спеціаліста управління соціального захисту населення, інспектора ювенальної превенції, спеціаліста служби у справах дітей у с. Новостріївка.

  В ході здійснення соціального супроводу сімей, спільно з Лозівською селищною радою відвідано 4 сім’ї, в яких виховується 9 дітей. Відмічено позитивні зміни у сім’ях, де батьки нещодавно були притягнуті до адміністративної відповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків.

  З метою проведення комплексної оцінки потреб дитини та її сім’ї в ході здійснення соціального супроводу спільно із соціальними педагогами навчальних закладів м. Деражня відвідано 3 сім’ї, в яких виховується 7 дітей.

  В усіх відвіданих сім’ях з батьками проведено профілактичні бесіди щодо впливу їх способу життя та поведінки на формування особистості дитини, мікроклімат у сім’ї та добробут родини вцілому. Надано рекомендації щодо догляду за дітьми та роз’яснено їх потреби у різному віці. Обговорено спільні подальші дії щодо покращення ситуацій у сім’ях. Сім’ям, які того потребували, надано гуманітарну допомогу, зібрану Деражнянським РЦСССДМ.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*