Робота служби соціальної підтримки сімей

 Протягом 29 травня — 2 червня 2017 року службою соціальної підтримки сімей Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Вовковинецьку селищну, Копачівську, Новосілецьку, Радовецьку сільські ради.

 У с. Копачівка сім’ї, які перебували на обліку Центру у зв’язку із складними життєвими обставинами, відвідано разом з сільським головою. За результатами відвідування, 2 сім’ї знято з обліку у зв’язку із подоланням обставин, які порушували їх нормальну життєдіяльність. Разом із суб’єктами соціальної роботи обговорено спільні дії щодо покращення ситуації у решті сімей.

 Виїзд до Новосілки – оперативне реагування на повідомлення управління соціального захисту про вчинення насильства в сім’ї відносно дітей.

 До Центру надійшла інформація від Шевченківського відділу поліції Львівської області про переїзд у с. Кайтанівку сім’ї з 4 дітьми. З листа зрозуміло, що сім’я не мала постійного місця проживання та вела бродяжницький спосіб життя. З’ясовано, що на території вказаного села, сім’я не проживає. Спільно із Вовковинецьким селищним головою, службою у справах дітей вирушили на пошуки. Дітей було знайдено у с. Стреків Радовецької сільської ради, а матері, з їх слів, вже кілька днів не було вдома. Оскільки умови проживання становили загрозу життю і здоров’ю дітей, а одна з них, мала ознаки важкої хвороби, були відсутні продукти харчування, будь-який одяг, дітей негайно влаштовано у дитяче відділення для обстеження і подальщого лікування. Матір пізніше було знайдено у Вовковинцях. Рішення щодо доцільності і можливості виховання такою матір’ю дітей буде розглядати служба у справах дітей.

У такому ж складі у  Вовковинцях відвідано й інші сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах.   

На цей день було заплановано засідання виконавчого комітету селищної ради. То ж, користуючись нагодою, обговорено питання участі активу селища у допомозі сім’ям у подоланні  складних життєвих обставин та попередження їх.

20170601_095849_resized_1

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*