Робота служби соціальної підтримки сімей

20181017_111842  Протягом 15 — 19 жовтня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування “Служба соціальної підтримки сімей” здійснено виїзди у Богдановецьку, Згароцьку та Нижнянську сільські ради.

  Спільно і зі службою дітей, секретарем сільської ради та завідувачкою ФАП відвідано 2 сім’ї, в яких 5 дітей, що проживають у с. Черешенька (Нижнянська сільська рада).

  Спільно із представниками органів місцевого самоврядування Богдановецької сільської ради, закладів охорони здоров’я та освіти, що розташовані та її території, відвідано 2 сім’ї, в яких виховується 3 дітей та 1 особу з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З метою з’ясування потреб дитини-інваліда, до роботи з цією сім’єю долучалася депутат Богдановецької сільською ради. У такому ж складі відвідано особу з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А сім’ї, в яких виховуються малолітні діти відвідано спільно секретарем ради та завідувачкою ФАПом. З директором школи та педагогами обговорено ступінь задоволення освітніх потреб дітей батьками, які стоять на обліку у Центрі у зв’язку із складними життєвими обставинами.

IMG_20181016_151732  З метою оперативного реагування на повідомлення та інформацію про випадки домашнього насильства проведено роботу у с. Згарок. З’ясовано обставини виникнення насильства. Роз’яснено і кривднику, і жертвам домашнього насильства норми законодавства щодо протидії насильству, надано психологічну допомогу. Особливу увагу приділено роз’ясненню умов винесення термінового заборонного припису, спеціального заходу щодо протидії домашньому насильству, який стосовно кривдника виноситься відповідними підрозділами органів Національної поліції України у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи. Такий припис виноситься за заявою постраждалої сторони, а також за власною ініціативою працівником поліції.

20181017_110119_resized  Під час бесід із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надано консультації щодо особливостей потреб дітей різного віку, в. т. ч. потребу в дошкільній освіті, підвищення виховного потенціалу батьків, попередження алкоголізму, попередження конфліктів у сім’ях та домашнього насильства, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання. Наголошено на зміни у законодавстві щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

  З головами сіл, службою у справах дітей та медичними працівниками обговорено подальшу співпрацю щодо попередження кризових ситуацій у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*