Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 26 — 30 жовтня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування “Служба соціальної підтримки сімей” здійснено виїзди у Божиковецьку, Галузинецьку та Копачівську сільські ради.

  За направленням сімейного лікаря до центру у зв’язку із житловими проблемами звернулася сім’я, яка переїхала у с. Божиківці із Новоушицького району. Фахівцем центру обстежено умови проживання сім’ї. В сім’ї виховується 2 дітей та мати чекає на народження ще однієї дитини, спільно із відділенням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новоушицького територіального центру обслуговування (надання соціальних послуг) вивчено потреби дітей, зібрано документи для влаштування сім’ї у Хмельницький обласний соціальний центр матері та дитини.

20181030_085138_resized  У с. Копачівка відвідано та вивчено потреби осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийомну сім’ю та сім’ю, що перебуває у складних життєвих обставинах та має ризик вилучення дитини.

  З метою оперативного реагування на повідомлення про випадок домашнього насильства щодо неповнолітніх дітей, спільно із спеціалістом управління соціального захисту населення, А. Собко, фахівцем із соціальної роботи центру, Ю. Вовкотрубом, проведено відповідну роботу із сім’єю, що проживає у с. Галузинці. З’ясовано причини вчинення насильства, роз’яснено норми діючого законодавства щодо покарання осіб, які вчиняють насильство та підтримки його жертв, надано психологічну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства. Сім’ю взято під соціальний супровід.

4  З керівниками органів місцевого самоврядування та закладів охорони здоров’я обговорено подальшу співпрацю щодо попередження кризових ситуацій у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. Оновлено інформаційні куточки центру.

  Під час бесід із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах,  проконсультовано щодо впливу негативних факторів, що має місце у сім’ях на емоційний та фізичний розвиток дітей, особливостей потреб дітей різного віку, підвищення виховного потенціалу батьків, попередження конфліктів у сім’ях, попередження алкоголізму, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання. Наголошено на зміни у законодавстві щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

35 1 2

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*