Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 12-16 червня 2017 року службою соціальної підтримки сімей Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Божиковецьку, Загінецьку  Новосілецьку та Явтухівську сільські ради.

   Виїзд у с. Загінці здійснено на клопотання сільського голови В. Катеринчука, якого не на жарт стурбували непрошені гості — представники однієї з спеціалізованих шкіл нашою області для дітей з вадами розумового розвитку. Адже ні для кого не секрет, що працівники таких дитячих установ усілякими методами намагаються збільшити чисельність учнів, часто, за рахунок цілком здорових дітей. Молоді батьки, мало проінформовані про систему навчання в в таких  школах. Вони нерідко купуються на обіцянки-цяцянки про п’ятиразове харчування, забезпечення одягом та збереження при цьому всіх соціальних виплат. Проте, їм чомусь забувають повідомити про примітку у документі про освіту “за спеціальною програмою” та вплив цієї примітки на здобуття подальшої освіти. Тому з метою попередження влаштування здорових дітей у спеціалізовані інтернатні заклади, працівниками центру проведено роз’яснювальну роботу з батьками, які отримали пропозиції агітаторів.

  З метою попередження неналежного виконання батьківських обов’язків, спільного з Д. Кондратюком, інспектором ювенальної привенції, працівниками центру відвідано сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах сіл Божиківці та Іванківці. Батькам надано рекомендації щодо задоволення потреб дітей та роз’яснено наслідки безвідповідального батьківства.

  Виїзд до сіл Літки та Явтухи – оперативне реагування на повідомлення управління соціального захисту населення про вчинення насильства в сім’ї  та з метою попередження таких випадків відносно дітей. З’ясовано причини фактів насильства. Їх жертвам  надано психологічну допомогу та проінформовано про мережу державних та недержавних закладів, до яких можна звернутися у таких ситуаціях. Також надано консультації щодо попередження конфліктних ситуацій в родинах та їх вирішення. Особам, які вчинили насильство роз’яснено норми чинного законодавства щодо попередження насильства в сім’ї.

Exif_JPEG_420  Exif_JPEG_420

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*