Робоча зустріч щодо роботи територіальних центрів з надання соцпослуг

20220818_151340Питання створення та діяльності Центрів надання соціальних послуг/територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на сьогодні чітко врегульоване чинним законодавством.

Територіальний центр в громадах області утворюється для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують  сторонньої допомоги за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування. 

З цими та іншими питаннями до Хмельницького обласного центру соціальних служб звернулась директорка центру з надання соціальних послуг  Лісовогрінівецької територіальної громади Наталія Мамрега.20220818_151351

В робочій зустрічі взяли участь заступник директора обласного центру соціальних служб Наталія Мельник та начальник відділу  методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталія Гонта. 

За словами Наталії Мельник, питання створення та діяльності ЦНСП залежить від фінансової спроможності та потреб територіальних громад.

Важливо, щоб у кожній громаді був підготовлений фахівець із соціальної роботи, який вивчатиме особливості сімей, групи людей, залучатиме на ранніх етапах роботи з сім’єю усіх необхідних суб’єктів, прогнозуватиме розвиток подій, процесів, моделі соціальної поведінки. 

20220818_151340Наталія Гонта, звернула увагу представника громади, що у зв’язку з бойовими діями, які веде росія проти України, органи місцевого самоврядування зіткнулись з проблемою, в тому числі, забезпечення надання якісних соціальних послуг громадянам. Тому, для допомоги органам місцевого самоврядування у забезпечені послугами громадян, Міністерство соціальної політики України розробило методичні рекомендації щодо організації надання соціальних послуг в умовах воєнного стану, що дасть можливість покращити надання соціальних послуг.

Обласний центр соціальних служб завжди готовий надати методичну допомогу закладам,установам,організаціям, які здійснюють соціальну роботу в громадах щодо організації  надання соціальних послуг  вразливим верствам населення.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*