Розпочалось навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, потенційні опікуни, піклувальники, усиновителі

  З метою підготовки сімей до виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування 19 березня 2019 року на базі Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочато навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, потенційні опікуни, піклувальники, усиновителі. Тренінгові заняття проводитимуться 10 днів по вівторках та п’ятницях.

2 (1)1

  Навчання проходять потенційні опікуни/піклувальники, усиновителі з Деражнянського, Волочиського, Городоцького, Хмельницького районів, міста Кам’янець-Подільський. Таке навчання потенційних батьків передбачено постановами Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №564 та №565, від 24 вересня 2008 року №866.

  Тренінг проводить заступник директора-начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мельник Наталія Валентинівна.

  Програмою передбачено наступні теми: Знайомство; Підготовка до змін в особистому та сімейному житті; Подолання у дитини почуття втрати; Повноцінний розвиток дитини та причини його затримки; Задоволення потреб дитини та формування її прив’язаностей; Зміст та методи сімейного виховання; Посилення сімейних зв’язків; Планування стабільності життя дитини та сім’ї; Робота в команді; Усвідомлений вибір.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*