Секрети виховання дітей

images (1)Ми просто не замислюємося яке безцінне слово. Адже воно може, як «вилікувати», так і «покалічити» людину. А якщо це твоя кровинка, для ниї ми готові зробити все, щоб вони були щасливі, здорові і успішні. Правда, не завжди і не у всіх це виходить. Проблеми вседозволеності і заборон.
Однак повне потурання бажанням дитини призводить до недисциплінованості, вседозволеності, досягненню мети за всяку ціну, можливо, навіть незаконною і аморальною. Це одна з крайнощів виховання. Перш за все, варто набратися терпіння і дати дитині самій досліджувати цей світ, лише застерігаючи його від небезпечних для життя експериментів.
Пояснюйте правила і норми поведінки спокійно з любов’ю і посмішкою. Адже в 5-6-річному віці у дитини формуються типи його поведінки, способи прийняття рішення, а також розуміння власних бажань і вольові зусилля на їх досягнення. Саме в цьому віці формується поведінки людини на все життя! Так формується майбутній життєвий сценарій людини. І від цього буде залежати його успіх або неуспіх у будь-якій справі.
Крім того, дитині іноді потрібно відмовляти, але при цьому пояснювати, чому вона отримує відмову від батьків. Однак важливу роль грають і інтонація, і почуття, з якими батьки пояснюють своєму малюкові причину відмови. Саме в ці, здавалося б, незначні для сім’ї моменти і закладаються типи поведінки малюка. Адже ви хочете, щоб ваша дитина росла вихованою, впевненою і успішною.
Матеріал підготовлено фахівцем із соціальної роботи О.Клепас

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*