СОЦІАЛЬНА РОБОТА З ПІЛЬГОВИМИ КАТЕГОРІЯМИ НАСЕЛЕННЯ СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОГО РАЙОНУ У 2016 РОЦІ

11 лютого відбулась установча нарада для фахівців із соціальної роботи та соціальних педагогів. Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Романюк та начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Лариса Юхимович розповіли присутнім про основні напрямки діяльності щодо соціальної роботи з пільговими категоріями населення у 2016 році.

ыыы

      Під час наради обговорено ряд питань, зокрема, про профілактичну роз’яснювальну роботу щодо забезпечення належного утримання і виховання дітей, активізацію профілактичної роботи щодо попередження злочинності та правопорушень, роботу з опікунськими сім’ями та сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

      Для фахівців із соціальної роботи рекомендовано звернути особливу увагу на додаткову перевірку умов проживання дітей у відповідних категоріях сімей з метою запобігання нанесення шкоди здоров’ю дітей, ретельного обстеження умов проживання, перевірити наявність паливних матеріалів, зимового одягу, взуття, запасів продуктів харчування у достатній кількості. Наголошено на постійному контролі за цільовим використанням допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям, створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей. Слід зобов’язувати дані категорії сімей, які отримують ці види державних допомог, використовувати надані виплати лише на виховання та утримання дітей, оскільки отримувач коштів несе відповідальність за кожну витрачену гривню не за призначенням.

     Фахівці із соціальної роботи підсумували проведену роботу за 2015 рік ознайомилися з плановими завдання на наступний рік, поділилися досвідом у вирішенні окремих проблем, з якими доводиться зустрічатися у повсякденній роботі.

     «Обсяг роботи чималий. До сімей пільговиків додався великий напрямок діяльності, пов’язаний з подіями у державі – це робота з родинами учасників антитерористичної операції. Проте я переконана що спільними діями, виконуючи усі інструкції та відповідально ставлячись до своїх посадових обов’язків ми на високому рівні забезпечимо виконання тих завдань, які перед нами ставить держава», – сказала директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Романюк.

ппп

Директор РЦСССДМ                                                                              О.Романюк

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*