Соціальна робота Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спрямована на профілактику домашнього насильства

DSCN0588  Домашнє насильство залишається актуальною проблемою та найбільш розповсюдженим  видом протиправних дій  в українському суспільстві, проте тільки 30% постраждалих наважуються повідомити про своє скрутне становище. Щороку від нього страждає близько 1,1 мільйона жінок у віці від 15 до 49 років.

  11 червня 2019 року фахівцем із соціальної роботи Ткачук Євгенією Василівною було проведено інформаційно-просвітницький захід «Запобігти домашньому насильству!», «Перша допомога при гострому стресі» для осіб, що перебувають на обліку в Ізяславській філії обласного Центру зайнятості. Заняття носило тренінговий характер, що сприяло доступності сприйняття інформації та активності учасників даного заходу.

  Метою проведення тренінгу була профілактика вчинення домашнього насильства, ознайомлення молоді з видами та прихованими проявами насильства, інформування щодо алгоритму дій у випадку існуючої небезпеки, а також розкриття змісту практичних вправ, які допоможуть швидко зняти гострий стрес, що виникає в результаті насильства.

  В ході тренінгу 15 осіб отримало інформаційні буклети та пам’ятки, а також візитівки Ізяславського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

DSCN0587 DSCN0590

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*