Соціальний супровід сімей осіб із числа дітей позбавлених батьківського піклування

  Однією із категорій молоді, яка потребує соціальної підтримки у зв’язку з об’єктивними життєвими обставинами — специфічні умови розвитку та соціалізації — є молодь із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, випускники інтернатних закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

  Специфічні умови виховання та розвитку вихованців інтернатних закладів, їх попередній соціальний досвід суттєво впливають на формування особистості молодої людини. Молодь із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців інтернатних закладів можна віднести до категорії «груп ризику», що потребує соціальної підтримки з боку спеціалістів.

Саме тому, спеціалістами Теофіпольського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді приділяється особлива увага цій категорії населення.

2_suprovid_rolrdОсновним очікуваним результатом соціальної роботи з молодими сім’ями випуксників інтернатних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, має стати адаптація їх до умов самостійного життя, набуття навичок самостійного вирішення соціальних проблем, інтеграція у суспільні відносини.

Так, 08 грудня 2017 року спеціалісти Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді згідно плану соціального супроводу здійснили виїзд на територію Великолазучинської сільської ради для надання соціальної допомоги сім’ї особи із числа дітей позбавлених батьківського піклування.

3_suprovid_roprlmМолодій матері надано відповідні консультації з хвилюючих її питань, проведено профілактичну бесіду, щодо належного виконання батьківських обов’язків по відношенню до новонародженої дитини, створення умов для її повноцінного життя та розвитку.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*